Пешеходни и off-road преходи

Пешеходните преходи/трекинг/ се явяват доста опознавателно и интересно занимание.Те дават възможност на туристите да се разходят из най- закътаните кътчета на природата , да посетят стари изоставени махали , обширни ливади , екопътеки , реки и водопади.

В страни от градския шум на туристите се отдава възможност да се насладят на дивата природа , да наблюдават различни видове животни и птици , да отдъхнат физически и психически.

Пешеходния туризъм е един от многото видове туризъм , явява се доста активен спорт и включва разходки и маршрути с различна сложност.

  • Маршрутите , които ние от Ранчо “ Диви Родопи“ ще ви предложим са до вече необитаеми стари махали , обширни поляни , реки и езера.В зависимост от подготовката на групата ще определим и степента на сложност , така че да е интересно и за най- неподготвените участници.

Още една наша атракция са и преходите из планината с джип.Подходящи са за групи до около 10 човека , спира се на много места за хубави снимки , може да си направим и импровизиран пикник.