Маршрути за езда

В този раздел ще представим на вашето внимание една малка част от маршрутите ни за езда,пешеходен и офф-роуд туризъм.

Има маршрути подходящи и за начинаещи и за напреднали , за малки и за големи.

Най-известия ни маршрут е обиколката ,около местноста Лука.Изклчючително красива природа ,гледки от редуващи се обширни поляни и борови гори.Подходящ за изцяло начинаещи ездачи и за хора искащи да станат свидетели на невероятни пейзажи,галени от лъчите на слънцето.

Продължителноста на разходката е около 1 час.

 

Понякога ,когато летните горещини ни карат да търсим прохладата на гората или пък сме решили да изкачим висок връх ,за да се любуваме на гледката от там ,значи е време за маршрута до антената и гледките към най-високото село на Балканския полуостров-село Манастир.

Прехода до там е около 2 часа , с редуващи се слънчеви и обширни поляни ,прохладна и величествена борова гора.На края на маршрута се открива село Манастир,село Балкан махала и връх Свобода.Марщрута е подходящ и за начинаещи и за напреднали ,на много места може да се тича в тръс и галоп.

Ако пък искате да се потопите в отминали епохи ,да видите изоставени махали ,къщи правени от камък и тикли и много диви животни ,ще ви предложим маршрутите до село Лъкавица и от там местноста Чуката, както и маршрута до Мутъови колиби.

И двата маршрута ,освен за езда са подходящи за пешеходен и офф-роуд туризъм,с възможност за пикник на открито и наблюдение на диви животни

Лъкавица-Чуката

Мутъови колиби

До къщичката с езерцето